Onverklaarbaar gelukkig

Onverklaar gelukkig
Jarenlang was hij als tekstschrijver hofleverancier van Herman van Veen. Ook schreef hij geregeld voor Liesbeth List, Heddy Lester, Peter Faber, Angela Groothuizen, Lenette van Dongen, Hans Dorrestyn, e.a.
In zijn solovoorstelling vertelt hij over zijn samenwerking met deze mensen en de liedjes die hier het gevolg van waren: Suzanne, Kletsnatte Clowns, Kinderen een kwartje, Algebra, Rozegeur en nog tientallen andere.

“Onverklaarbaar gelukkig” gaat over dingen die er toe doen: op straat, aan tafel, in bed, onder de douche, in gedachten, in de natuur, op het podium. Zijn liedteksten zijn vaak dichtbij. In een sfeer van aangename ongedwongenheid worden op een lichtvoetige manier de vele kanten van het menselijk tekort en het maatschappelijk teveel belicht. Hij vertelt over wat hem bezighoudt en over zijn belevenissen met dieren, kinderen, artiesten, geliefden en voorbijgangers.

Rob zingt en draagt voor. Het is net alsof hij zich nog steeds verbaast over zijn rol als performer, wat zijn optreden heel ontwapenend maakt. En dat doet hij met zoveel overtuiging dat je denkt: “Ja, zo had hij het in zijn hoofd toen hij die teksten schreef.”

NRC: Henk van Gelder: “Het resultaat is een sfeervolle productie waarin af en toe mooi millimeterwerk wordt verricht.”
Nog enkele citaten:
“…ontroerend, geestig en intens.”
“… warm van toon met een breed palet aan klanken.”
“Hij heeft een duidelijk charisma en een prettig soort ongekunsteldheid.”

Hoge resolutie foto