Soms hoor ik onverwacht...5

Stadsdichter van Den Haag. Als dichter/schrijver, bloem lezer en literair promotor slaat hij een brug tussen de gevestigde dichters en de “nieuwegeneratie”.

Door zijn performance én door zijn toegankelijke gedichten weet hij een groot publiek en vooral ook jongeren te bereiken. Zijn poëzie valt te plaatsen in de Engelse verhalen de poëzie traditie met als grote voorbeelden William Blake, Emily Bronte en Attila the Stockbroker. Zijn werk is vol humor, gevoelig, provocerend, absurdisch en geëngageerd. Zijn op tredens zijn energiek, hilarisch en vertederend.

Naast zijn solo optredens werkte hij samenmet o.a. Ian Horn (als de Worldcup poets), de violist en doedelzak speler Murray Campbell, Thomas van Straaten (LosZand) en met Diann van Faassen in de poëzie popgroep D.O.M. Door veelvuldig te touren, ook in Engeland en Schotland, heeft hij een stevige live reputatie opgebouwd.

Veel van zijn optredens vinden plaats buiten het literaire circuit tijdens pop, punk en folk festivals, in jongeren centra, café’s en tijdens straat festivals.

Ook schrijft hij columns en verhalen over sport: o.a. het ADO journaal, het Tour journaal en de Theatershow Het Verdriet van Nederland. Af en toe publiceert hij in het voetbaltijdschrift Johan. Samen met Diann van Faassen wekte hij Vera Vamp tot leven voor Brugge Culturele Hoofdstad 2002 met de video/muziekvertelling“ Vera Vamp in de put”.

Harry Zevenbergen en Diann van Faasen geven los van elkaar, maar ook in samenwerking met elkaar workshops tekstschrijven, speciaal voor mensen van het voortgezet onderwijs.

Hoge resolutie foto