Artiesten


foto: Hans Geuzebroek

Leer mij de mensen kennen
De afgelopen jaren is het dichterscollectief onder de bezielende leiding van Kick van der Veer met veel succes door Nederland getrokken.

Leer mij de mensen kennen is een theaterprogramma waarin Kick erin slaagt de bezoekers te bevrijden van hun mogelijke poëzieangst en hun bovendien een leuke en inspirerende avond bezorgt.
Er valt verrassend veel te lachen en daarin lijkt het programma op een cabaretvoorstelling.

U wordt meegenomen naar de wereld van de kleinkunstenaar: hoe komen liedjes en teksten tot stand?
Waar komt de inspiratie vandaan? Het komend seizoen is het centrale thema “het theaterlied”.

Soms is de samenstelling van de medewerkenden kleinschalig, dan weer meer uitgebreid.

De vaste kern bestaat uit: Kick van der Veer geniet nationale bekendheid als presentator van het televisie- en radioprogramma Andermans Veren en als samensteller van talloze boeken en cd’s over Nederlandse- en cabaretteksten.
Rob Chrispijn tekstschrijver, columnist, dichter, performer. Schrijft voor talloze bekende artiesten o.a. Herman van Veen, Hans Dorrestijn, Angela Groothuizen.
Johan Hoogeboom singer-songwriter, cabaretier, pianist

Regelmatig verlenen ook anderen hun medewerking o.a. Mylou Frencken, Charlotte Lap, Jan Boerstoel,
Jan Beuving.

Samen met het publiek zorgen zij voor een bijzondere avond, die niet licht zal worden vergeten.

 foto: Hans Geuzebroek

Kleintje KleineKunst
- Wel eens echt goed naar “De olieman” van Louis Davids geluisterd?
- Hoe was dat, het cabaret begin 20ste eeuw?
- Waarom wordt Willem Wilmink zo gemist?
- Drs. P was geniaal. Zijn er opvolgers?
- Hoe staat het met de vrouwen in de Kleinkunst?

Zomaar wat vragen die je zou kunnen stellen aan Kick van der Veer.

Al zo’n beetje 25 jaar laat hij liedjes en sketches horen op de radio, met toelichting. Maar zijn tijd is dan altijd beperkt. Hij wil het liefst op de radio zoveel mogelijk repertoire laten horen en dus zo weinig mogelijk praten. Maar met publiek voor zich dat hij aan kan kijken en dat terugkijkt (en praat) is het wat anders. Dan kan hij dieper ingaan op de geschiedenis van het cabaret, het schrijven van liedjes, timing van een grap, achtergronden van een liedje, enzovoort.

De tijd dat je met z’n allen naar een plaatje kon zitten luisteren lijkt voorbij. Zelfs het samen kijken naar een tv-programma is er nauwelijks nog bij. Bijvoorbeeld: vader zit in de huiskamer en kijkt naar het voetballen terwijl moeder op de slaapkamer naar een kwis kijkt, zoon kijkt via you-tube op zijn telefoon naar grappige cabaretclips terwijl de dochter “Andermans Veren” op heeft tijdens het hardlopen.

Kick van der Veer wil samen met u gewoon weer naar een plaatje luisteren. Met zijn allen. Zodat we dat niet verleren en ons realiseren hoe gezellig dat eigenlijk is/was…

Een ochtendje/middagje/avond met Kick zal u zeker niet tegenvallen. Het zal licht en luchtig zijn, met veel lachen. Met uiteraard ook ruimte voor de ernst.
Het is bestemd voor alle leeftijden.


Leer mij de mensen kennen
Stadsdichter van Den Haag. Als dichter/schrijver, bloem lezer en literair promotor slaat hij een brug tussen de gevestigde dichters en de “nieuwegeneratie”.
Harry Zevenbergen

Het Volle Leven
Het Volle Leven gaat over dingen die er toe doen: op straat, aan tafel, in bed, onder de douche, in gedachten, in de natuur, op het podium.
Rob Chrispijn

Het Volle Leven